HTML

Ada Coimbrába ment...

Egy EVS projekt keretében 6 hónapot Portugáliában, Coimbrában töltök. Az itt történő eseményeket osztom meg az itthoni ismerősökkel.

Friss topikok

  • Adacoimbra: Olá Levy! Escreveste muito bem! ;) Obrigada pela as palavras bonitas! :) Beijinho Ada (2010.03.28. 23:55) 2010. március 20.
  • Ana72: Nahát, nem kényezteted az itthoniakat olvashatatlan mennyiségű beszámolóiddal...:-) Pedig biztos v... (2010.02.28. 12:14) 2010. február 21.
  • papi19: szia Ada! igyekeztem folyamatosan nyomon követni az írásaid, de nem mindig sikerült. most viszont... (2010.02.11. 11:36) 2010. február 03.
  • Ana72: Remélem, azért nem vesztél el... régen írtál. :-) (2010.01.31. 20:22) 2010. január 24.
  • kenyu: Szia Ada! El sem tudod képzelni, mennyire irigyellek. Egyszer magáért a tényért, hogy ott vagy, eg... (2010.01.22. 17:47) 2010. január 19.

2010.01.10. 17:07 Adacoimbra

2010. január 10.

A tegnapi nap ismét tartalmasan telt. A lányokkal elindultunk felfedezni a várost. Busszal bementünk a központba (Praca da Republica), onnan pedig gyalog indultunk tovább. Nem tudtuk hová megyünk, csak mentünk amerre gondoltuk. Nagyon szép helyeket sikerült felfedeznünk! Megtaláltuk az egyetemet, ami egyszerűen gyönyörű! Régi épület, szép park, kilátás a folyóra... Jó lehet ott tanulni. Rengeteget sétáltunk, de megérte. Találtunk egy információs pontot is, ahol egy rendkívül kedves fiatal lány mindent bejelölt nekünk egy térképen, amit csak érdemes megnézni, még a nyitvatartási időket is leírta. Hát lesz mit megnéznünk az elkövetkező fél évben. :) Meglátogattuk az egyetemhez tartozó botanikus kertet, ami szintén fantasztikus! Nem is tudom ezeket szavakkal kifejezni, mert ott kell lenni, és látni. A képek talán valamit átadnak, de az egészet biztos, hogy nem. Oda még biztosan vissza fogunk menni tavasszal is, amikor virágoznak a fák. Sajnos elfelejtettem feltölteni az elemeket, így a fényképezőgépem elég hamar lemerült, de majd a lányok képeit elkérem, mert ezt muszáj látnotok! :)

Mikor már kezdtünk megéhezni, eldöntöttük, hogy keresünk egy kisebb éttermet/büfét ahol valami portugál jellegzetességet megkóstolunk. Végül egy kávézóban kötöttünk ki, ahol enni is adtak. Mivel csak nagyjából tudtuk beazonosítani az ételeket, csak akkor derült ki, hogy hot-dogot rendeltem, amikor már kihozták. :) Azért nagyon finom volt! Kezdek rászokni a kávézásra itt... Menüt ettünk, amihez járt kávé is, ami nagyon jó volt. A lakásban is van valamilyen kávé, de az csak utánzat, rá van írva hogy 100% árpa... nem rossz, de nem is kávé. :) Az ebéd/uzsonna/vacsora (ez egyben volt) után elindultunk vásárolni a Dolce Vita nevű bevásárlóközpontba. Adtunk egymásnak 1,5 órát, hogy mindenki szétnézzen, megvegye amit kell. Sikerült is jól bevásárolnom. :) De vettem végre csizmát, ami nagy szó, mert otthon fél Miskolcot és Pestet bejártam érte! :) Mikor mindenki végzett, megbeszéltük hogy hazamegyünk (fura ezt így írni, de hát fél évig ez az otthonom...), aztán visszajövünk majd mozizni. Így is történt. Kinéztük, hogy megnézzük a Sherlock Holmes című filmet, de persze nem kaptunk rá jegyet, így találomra választottunk egy másik filmet (Agora), ami viszont csak 22:30kor kezdődött... Érdekes film volt, ami sok témát felvetett, így végül hajnal 3 óra volt, hogy befejeztük a beszélgetést. Ami vicces: ment a film, egyszer csak mint amit elvágtak, felkapcsolták a villanyt és SZÜNET volt! A moziban szünetet tartottak! :D Jót nevettünk, csak nekünk volt ez meglepő. 5 perc után folytatódott tovább, de addigra az ember kiesett a film menetéből. Na mindegy, azért még jó volt. :) Hajnal 1kor már nem járnak a buszok, így gyalog elnidultunk. Az volt a meglepő, hogy meg se beszéltük merre megyünk, csak mentünk együtt, és simán hazataláltunk, pedig még csak busszal jártunk arra. Séta közben pedig megvitattuk a felmerült témákat (vallás, kapcsolatok, önkéntesség...). Nagyon jó érzés volt, hogy itt vagyunk mi hárman, alig ismerjük egymást, mégis hihetetlenül jól el tudunk beszélgetni komoly témákról. Fél 4kor sikerült is lefeküdnöm, ma pedig délután fél 1kor ébredtem fel. 

Ez ma nem az én napom... Kissé nyűgös vagyok, főleg azok után, hogy úgy kezdtem a "reggelt", hogy kb. fél kg cukrot kiborítottam. Bár úgyis takarítást terveztünk mára, de nem így szerettem volna kezdeni. Aztán a teát is kiöntöttem, szóval lehet, hogy jobb lenne ha inkább visszafeküdnék aludni... Alina már elkezdte a takarítást, úgyhogy hamarosan én is csatlakozom, megpróbálom óvatosan intézni. :) Agneta elment vásárolni, mert magára vállalta a főzést: valamilyen csirkeraguleves és currys csirke lesz a menü. Kíváncsiín várom. :) Majd megírom milyen volt!

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://adacoimbra.blog.hu/api/trackback/id/tr761661553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kenyu 2010.01.10. 20:12:46

Szia Ada! Ismét fantasztikusak a fotók, a történések. Mikor mondtad, h Coimbrába készülsz, a neten utánanéztem a helynek, láttam h gyönyörű, de a beszámolóiddal minden megelevenedik. Használj ki minden percet, érezd jól magad, és persze írj nekünk sok beszámolót, h Veled együtt élhessük át itthonról a fél évet. Puszi: Keresztanyu

Adacoimbra 2010.01.10. 22:18:48

Szia Keresztanyu! Írok amikor tudok, bár nehéz átadni mindazt ami itt van. Utólag feliratoztam a képeket. :) Puszi: Ada

Adamami 2010.01.11. 12:29:37

Szia Adrika! Gyönyörűek a képek, örülök, hogy ilyen szép környezetben leszel a következő fél évben, még ha tőlünk távol is.
Puszi: Anya
süti beállítások módosítása