HTML

Ada Coimbrába ment...

Egy EVS projekt keretében 6 hónapot Portugáliában, Coimbrában töltök. Az itt történő eseményeket osztom meg az itthoni ismerősökkel.

Friss topikok

  • Adacoimbra: Olá Levy! Escreveste muito bem! ;) Obrigada pela as palavras bonitas! :) Beijinho Ada (2010.03.28. 23:55) 2010. március 20.
  • Ana72: Nahát, nem kényezteted az itthoniakat olvashatatlan mennyiségű beszámolóiddal...:-) Pedig biztos v... (2010.02.28. 12:14) 2010. február 21.
  • papi19: szia Ada! igyekeztem folyamatosan nyomon követni az írásaid, de nem mindig sikerült. most viszont... (2010.02.11. 11:36) 2010. február 03.
  • Ana72: Remélem, azért nem vesztél el... régen írtál. :-) (2010.01.31. 20:22) 2010. január 24.
  • kenyu: Szia Ada! El sem tudod képzelni, mennyire irigyellek. Egyszer magáért a tényért, hogy ott vagy, eg... (2010.01.22. 17:47) 2010. január 19.

2010.02.21. 23:23 Adacoimbra

2010. február 21.

 Ezen a héten nem történt túl sok minden, ezért nem is írtam. Végül nem mentünk Figuera de Foz-ra, hanem pihenéssel töltöttük a szabadságunkat. Mindenkire ráfért, mert a karnevál előtt már elég nyűgösek voltunk, valahogy feszült volt a légkör. Most már újra nagy a jókedv, kipihenten vetettük bele magunkat a munkába! :) Már az új menetrend szerint dolgozunk, Agneta és Lisa a farmon, mi többiek a központban. Igazából a munka ugyanaz, annyi a változás, hogy nem kell minden nap Olgát kérdezgetnünk, hogy akkor mi is lesz holnap, meg az emberek is tudnak rólunk, hogy megyünk. Csütörtök uszoda nap, ami fárasztó, de mégis imádom. Tényleg hasznosnak érzem magam ott! Délelőtt és délután is rámbíztak egy-egy gyermeket, akivel foglalkozhattam. Eleinte könnyűnek tűnik, hogy pl. csak "fogjuk" a gyereket, és úsztatjuk a vízen, de azért nem csak erről szól a dolog. Nagyon jó érezni, ahogy a görcsös izomtónusú gyermek hogyan lazul el a vízben. Vannak olyanok is, akik egyedül a vízben képesek önmagukat irányítani, így nagyon boldogok mikor az uszodában lehetnek. Az ebédidők már nagyon megszokottan telnek, mindenki megszokta, hogy ott vagyunk. Nekem már szinte mindig az a feladatom, hogy rábírjam Paulinhot és Gabrielt az evésre. Sokszor egész ebéd alatt mellettük kell ülnöm, mert különben nem hajlandók enni. Hát mondhatom, nem egyszerű. De nagyon imádom őket!!! :) Péntek délelőtt a Ludotecaban voltam Katrinnal. Már ezt is megszoktuk, mese, aztán játék. Leginkább az arcfestést élvezzük, mert ahhoz már tudjuk az alapszavakat portugálul, így megtudjuk kérdezni mit szeretnének. :) A portugállal amúgy egyre jobban állok, legalábbis úgy érzem. Pénteken kifejezetten jó napom volt, igyekeztem többet beszélni (szavakat, rövid mondatokat mondani), és nagyon koncentráltam a megértésre. Úgy érzem így, hogy már elkezdtük a nyelvtant is tanulni, könyebb, mert van valami alap amire építhetek. Szombaton kicsit sétáltunk a folyónál. Jajj, annyira imádom azt a helyet, egész nap el tudnék ott lenni! Amikor nézem a folyót, teljesen megnyugszom. Mára kirándulást terveztünk, de mivel reggel szakadt az eső, úgy döntöttünk nem megyünk. Erre persze elállt, és egész nap ragyogott a nap. Ilyen a mi formánk. :) De azért kihasználtam ezt az időjárást, kiültem egy közeli parkba, olvasgattam, napoztattam a lábamat. :) Na jó, ezt nem folytatom, nem akarom, hogy rosszul érezzétek magatokat emiatt. :D Reggel folytatódik a munka, indul a hét. Szép hetet mindenkinek! (Azért feltettem néhány képet, egy-két régebbit is)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://adacoimbra.blog.hu/api/trackback/id/tr691779702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ana72 2010.02.28. 12:14:02

Nahát, nem kényezteted az itthoniakat olvashatatlan mennyiségű beszámolóiddal...:-)
Pedig biztos van mit mesélni... ;-) Ott is nagy vihar van/volt?
süti beállítások módosítása