HTML

Ada Coimbrába ment...

Egy EVS projekt keretében 6 hónapot Portugáliában, Coimbrában töltök. Az itt történő eseményeket osztom meg az itthoni ismerősökkel.

Friss topikok

  • Adacoimbra: Olá Levy! Escreveste muito bem! ;) Obrigada pela as palavras bonitas! :) Beijinho Ada (2010.03.28. 23:55) 2010. március 20.
  • Ana72: Nahát, nem kényezteted az itthoniakat olvashatatlan mennyiségű beszámolóiddal...:-) Pedig biztos v... (2010.02.28. 12:14) 2010. február 21.
  • papi19: szia Ada! igyekeztem folyamatosan nyomon követni az írásaid, de nem mindig sikerült. most viszont... (2010.02.11. 11:36) 2010. február 03.
  • Ana72: Remélem, azért nem vesztél el... régen írtál. :-) (2010.01.31. 20:22) 2010. január 24.
  • kenyu: Szia Ada! El sem tudod képzelni, mennyire irigyellek. Egyszer magáért a tényért, hogy ott vagy, eg... (2010.01.22. 17:47) 2010. január 19.

2010.02.03. 22:40 Adacoimbra

2010. február 03.

 Hétfőn újabb hasznos információkat kaptunk a CP-ről. Dr. Luís Borges minden fontosabb dolgot elomondott róla, néztünk videókat is, tényleg nagyon hasznos volt. Emellett nagyon szimpatikus volt, jól elbeszélgettünk vele. A délutánunk szabad volt, így Alinával úgy döntöttünk lemegyünk a folyóhoz, mert az idő is gyönyörű volt. Látni szerettük volna egy másik részét is a folyónak, így felfedezőútra indultunk. Nagyon szép helyet találtunk. Elsőre kicsit furcsa volt, mert az egyik híd alatt voltunk, és rengeteg út futott felettünk, de a part, és a folyó gyönyörű. Pólóban ültünk a parton, lábunkat a folyóba lógatva. :) Gondolom mindenki irigykedve olvassa ezt, mivel úgy hallottam otthon nagy a hó. Örülök, hogy most itt vagyok! :D Miután kicsit napoztunk, találtunk egy járdát, ami közvetlenül a híd alá vezetett. A hídra nem lehet felmenni gyalog, de közvetlen alatta van egy "út", ahova fel lehet menni, ez kb. 10-15 méterre lehet a földtől, és mivel össze van kötve a híddal, minden rezgést érezni lehet, amit az autók keltenek. Hihetetlen hely, nem is igazán tudom elmagyarázni milyen. Csináltunk néhány "művészi" fotót, mert a hely hangulata nagyon alkalmas erre. 5től portugál óra volt, igyekeztem beszélni, de elnyomnak. :) Agneta, Alina és Katrin már elég jól ki tudják fejezni amit akarnak, így Lisa-val ketten vagyunk a csendesek. Vera azért nem hagyja, hogy "elbújjunk", igyekszik minél többet beszéltetni minket. :) Lisa-val megbeszéltük, hogy majd ketten egymással gyakorlunk, így nem érezzük magunkat rosszabbnak a többieknél.

A kedd nagyon jó volt! Egész nap a Ludotecaban voltam, délelőtt Alinaval, és Katrinnal, délután Agnetaval és Lisaval. Sokszor nem értjük az "elosztást", van aki még csak másodszor volt a Ludotecaban, én meg már negyedszer. De nem baj, így is élveztem. :) Délelőtt egy külsős ovis csoport jött, újra láthattam a mesét, majd a sárkányos szobában játszottunk velük, arcot festettünk. Mikor elmentek, kiültünk a napra (ahol kb. 20 fok volt), és sárkányokat vágtunk ki. Délután a központ egyik osztálya jött. Őket már ismerjük, így könnyebb volt játszani velük. A lányok beöltöztettek engem királylánynak, majd Gabirel (az egyik kisfiú) kijelentette, hogy ő lesz a békakirály, meg kell "csókolnom", és akkor királyfivá változik. Ezután összeházasodtunk. :) Tud néhány szót angolul, és ezt mondta: "I love you". Annyira édes volt! :) Este Katrin levágta a hajamat. Na jó, csak a végéből vágott pár centit, így megspóroltam a fodrászt. :) Ezután kicsit borozgattunk, és úgy döntöttünk, kimozdulunk, így elmentünk bulizni. Nagyon hirtelen döntés volt, de nem bántuk meg. Hajnalig táncoltunk. :) Szerencsére Lisanak, Agnetanak és nekem ma csak délre kellett mennünk a központba, így volt időnk pihenni is.

Ma először az ebédnél segítettünk, majd Lisa, Agneta és én a farmra mentünk, hogy megnézzük a lovasterápiát. Végre az elejétől a végéig. :) Aline a terapeuta nagyon aranyos, mindent elmagyarázott, hogy mit, hogyan és miért csinál. Kedveljük őt, és úgy tűnik ő is minket, mert felajánlotta, hogy egyszer elmehetnénk együtt valahova. Lassan le lesz foglalva az egész hátralévő időnk. :) A terápián négy gyermek volt egymás után, egyszerre mindig csak egy gyermekkel foglalkozik. Külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a gyerek csak ül a lovon, a teraputa meg csak sétál mellette. De minden mozdulatnak megvan az értelme, célja. Én eddig nem voltam egy nagy lóbarát, mondhatjuk, hogy félek a lovaktól. :) De épp itt az ideje, hogy leküzdjem a félelmet, és megbarátkozzam ezekkel a gyönyörű állatokkal. Mi is segíthettünk a terápia közben, nagyon jó volt, jó úton haladok az előbb leírt célom felé. :) A terápia után Aline visszavitt minket a központba, így egyelőre még mindig nem tudjuk, hogy kell busszal eljutni a farmra, de majd ennek is eljön az ideje. Most pedig pakolok, mert holnap indulunk Lisszabonba, ahol a "megérkezési" trainingünk lesz. Már nagyon várjuk mindannyian, jó lesz más önkéntesekkel is találkozni. Ott lesz mindenki, aki nemrég érkezett Portugáliába önkéntesként. Rengeteg programunk lesz, biztos sok hasznos információt fogunk kapni. Jövő hét kedden fogunk visszajönni, így addig már nem írok. Szép hetet mindenkinek!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://adacoimbra.blog.hu/api/trackback/id/tr151728070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papi19 2010.02.11. 11:36:07

szia Ada!

igyekeztem folyamatosan nyomon követni az írásaid, de nem mindig sikerült. most viszont kivégeztem, elolvastam mindent, és nagyon nagyon jók ezek a színes kis beszámolók, meg a képek is :))
remélem hogy továbbra is jól telnek a hétköznapok :)

Ádám
süti beállítások módosítása