HTML

Ada Coimbrába ment...

Egy EVS projekt keretében 6 hónapot Portugáliában, Coimbrában töltök. Az itt történő eseményeket osztom meg az itthoni ismerősökkel.

Friss topikok

  • Adacoimbra: Olá Levy! Escreveste muito bem! ;) Obrigada pela as palavras bonitas! :) Beijinho Ada (2010.03.28. 23:55) 2010. március 20.
  • Ana72: Nahát, nem kényezteted az itthoniakat olvashatatlan mennyiségű beszámolóiddal...:-) Pedig biztos v... (2010.02.28. 12:14) 2010. február 21.
  • papi19: szia Ada! igyekeztem folyamatosan nyomon követni az írásaid, de nem mindig sikerült. most viszont... (2010.02.11. 11:36) 2010. február 03.
  • Ana72: Remélem, azért nem vesztél el... régen írtál. :-) (2010.01.31. 20:22) 2010. január 24.
  • kenyu: Szia Ada! El sem tudod képzelni, mennyire irigyellek. Egyszer magáért a tényért, hogy ott vagy, eg... (2010.01.22. 17:47) 2010. január 19.

2010.02.15. 19:51 Adacoimbra

2010 február 15.

Nagyon jó hétvégénk volt! :) Szombat reggel felkeltünk, és leültünk tanácskozni, hogy mi legyen, menjünk-e karneválozni vagy sem. Ugyanis kiderült, hogy nincs szállásunk, mert minden hely betelt, ezen kívül Agneta ismerőse, aki kocsival vitt volna minket, nem tud jönni. De végül úgy döntöttünk, ha már annyira beleéltük magunkat, elmegyünk. Így hát autót béreltünk, és útnak indultunk. Katrin vezetett, én navigáltam. :) Néha picit eltévedtünk, mert a városokban rengeteg a körforgalom, és nem mindig egyértelmű a jelzés, de 3,5 óra után megérkeztünk Torres Vedras-be. Először megijedtünk, mert elég kihaltnak tűnt, és azt hittük nem is lesz semmilyen karnevál, de aztán megláttunk néhány embert jelmezben, és akkor örömujjongásban törtünk ki. :) Egy benzinkúton átöltöztünk, majd elindultunk felfedezni az esemény színhelyét. A program elvileg délután 4kor kezdődött, mi 8ra értünk oda, de még szinte semmi nem volt. Viszont egy-két óra múlva megteltek az utcák, és fergeteges hangulat lett. Mindenki jelmezben volt, szólt a zene, nagyon jó volt. Volt jelmezes felvonulás is, ahol különböző csapatok voltak, akikre lehetett szavazni is. Addigra amúgy a csapat kiegészült Nei-el (az on-arrival trainingen ismertük meg) és a barátaival, így kb. 10-en lettünk. Kb. Hajnali 3-4 körülig buliztunk, aztán beültünk az autóba, és megpróbáltunk aludni. Nekem nem igazán sikerült, mert nagyon hideg volt, 1-2 fok körül (ami tudom, hogy meg se közelíti az otthoni hideget :)). Amikor felébredtünk, az emberek még mindig buliztak! Reggel 7kor még tele voltak a diszkók. Reggel 8 körül indultunk vissza, de nem egyenesen haza jöttünk, hanem tettünk egy kis kitérőt Penichbe. Ott lakik két önkéntes, akikkel a trainingen találkoztunk, így legalább meglatágottuk őket is. Ez a város az óceánpartján fekszik, így a partra is lementünk kicsit. Gyönyörű az a hely!!! Imádom az óceánt! Délután 3 körül értünk haza, persze mindenki hulla fáradt volt, így csak pihengettünk. Ma szintén csak pihentünk, később pedig lehet, hogy elmegyünk moziba, mert Katrin talált egy helyet, ahová ingyen lehet menni, úgyhogy kipróbáljuk. Holnap még nem tudjuk, hogy megyünk-e Figuera de Foz-ba karneválozni, mert ebben a hónapban már elég sokat költöttünk, és spórolni kéne, mert jön a nyár... :) Majd meglátjuk!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://adacoimbra.blog.hu/api/trackback/id/tr841761275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása