HTML

Ada Coimbrába ment...

Egy EVS projekt keretében 6 hónapot Portugáliában, Coimbrában töltök. Az itt történő eseményeket osztom meg az itthoni ismerősökkel.

Friss topikok

  • Adacoimbra: Olá Levy! Escreveste muito bem! ;) Obrigada pela as palavras bonitas! :) Beijinho Ada (2010.03.28. 23:55) 2010. március 20.
  • Ana72: Nahát, nem kényezteted az itthoniakat olvashatatlan mennyiségű beszámolóiddal...:-) Pedig biztos v... (2010.02.28. 12:14) 2010. február 21.
  • papi19: szia Ada! igyekeztem folyamatosan nyomon követni az írásaid, de nem mindig sikerült. most viszont... (2010.02.11. 11:36) 2010. február 03.
  • Ana72: Remélem, azért nem vesztél el... régen írtál. :-) (2010.01.31. 20:22) 2010. január 24.
  • kenyu: Szia Ada! El sem tudod képzelni, mennyire irigyellek. Egyszer magáért a tényért, hogy ott vagy, eg... (2010.01.22. 17:47) 2010. január 19.

2010.01.17. 23:22 Adacoimbra

2010. január 17.

 Egy újabb hétvége telt el. Nagyon gyorsan rohan az idő! A péntek estéhez még hozzá kell fűznöm pár dolgot. Említettem, hogy Dottore Piedad főzött nekünk. Nagyon finom volt minden, amit készített, egész hétvégre elég volt! :) Az egyik egy citromos sült csirke, a másik meg egy répás-borsós csirkeragu. A zöldségleves amit csinált ezerszer jobb volt a megszokott káposztalevesnél! :) Nagyon aranyos volt, velünk vacsorázott a fiával együtt. Olyan mint a mi pótanyukánk, aki gondoskodik rólunk, amíg itt vagyunk. Azt mondta, jövő héten is jön! :) A fia José is velünk töltötte az estét. Ő autista, de nagyon jól el lehet vele beszélgetni. Iszonyatosan okos, beszél angolul is. Fejből tudja az Unió országait, azt hogy melyik mikor lépett be, és milyen helyzetek uralkodnak ott. Egyszerűen butának éreztem magam mellette... Amúgy ismét végignevettük az estét, de ez már szinte megszokott. :) Miután Dottore Piedad-ék hazamentek, elkezdtünk kártyázni, és éjfél volt, hogy befejeztük. Örülök, hogy ilyen jól el tudunk lenni a lányokkal, nincs olyan, hogy valaki unatkozna.

Szombaton sokáig aludtunk, kipihentük a hét fáradalmait. Este Agnetával sétáltunk egyet, elmentünk a Dolce Vitába és vissza, mindezt szakadó esőben. Nagyon jó volt, mert az idő meleg volt, és nem bántuk, hogy teljesen elázunk. Aztán elkezdtünk készülődni az esti bulira. Megkóstoltunk egy kis portugál bort, kártyáztunk, majd éjfél körül elindultunk az éjszakába. A város tele volt fiatalokkal! Bementünk egy diák-kávézóba, ott töltöttünk kb. 1,5 órát, táncolgattunk kicsit (bár a hely tömve volt, rajtunk kívül senki sem táncolt...), majd átmentünk a "célállomásra". Ezt Luis ajánlotta nekünk, egy club, ahol táncolni lehet. Fél 2 körül voltunk ott, kint páran álltak, de nem engedték még be őket. Mi odamentünk, és azóta se tudjuk miért, de beengedtek minket. :) A hely még teljesen üres volt. Nagyon színvonalas különben, tiszta, modern. 2 körül elkezdtünk táncolni, és kb. 3/4 3ig csak mi voltunk a táncparketten! Nagyon furcsa, hogy otthon ilyenkor már hazafelé indulunk, itt meg 3 körül kezd csak tömeg lenni. Élveztem az estét, kicsit kiereszthettem a gőzt. Jót táncoltunk, majd 4 körül elindultunk hazafelé, mert már fáradtak voltunk. A club előtt hatalmas sor tolongott, akik még akkor érkeztek... Őrültek! :)

Ma délután 2kor keltem. :) Semmi érdemlegeset nem csináltam, csak kicsit takarítottam, meg pihentem. Egy kicsit megint kártyáztunk a lányokkal, most pedig lassan lefekszem. Holnap szerencsére csak 10re kell mennünk, az oviban leszünk délelőtt, majd a délután a "régieknek" szabad, Lisa meg Katrin pedig mennek megnézni a farmot. És végre délután 5kor elkezdődik az első portugál nyelvóránk!!! :) Már nagyon várom! Jövő héten minden nap lesz, utána pedig heti kettő. Remélem jó lesz! Szép hetet mindenkinek!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://adacoimbra.blog.hu/api/trackback/id/tr51680845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás Andrásné 2010.01.19. 16:28:53

Szia Ada!Nagyon örülök,hogy jól érzed magad,jó a kis társaság,élményekkel és tapasztalatokkal vagy gazdagabb.Édesanyádtól kaptam meg a blog címedet,szorgalmasan olvasom bejegyzéseidet.Sok sikert kívánok!
Puszillak:Erzsike néni

Adacoimbra 2010.01.20. 02:24:37

Kedves Erzsike néni!
Köszönöm a jó kívánságokat! :)
Puszi: Ada
süti beállítások módosítása